Comunicat de presă Săptămâna națională a voluntariatului

Săptămâna națională a voluntariatului

Asociația „Un Zâmbetˮ Bacău și Centrul de Educație Alternativă „Fingerprintˮ Bacău se alătură celorlante ONG-uri pentru a marca Săptâmâna Națională a Voluntariatului11 – 17.05.2015, ediția a XIV. Astfel, în perioada 15-17 mai 2015, se va desfășura un maraton al activităților nonformale „Think POSITIVE, just SMILE!”, dedicat celor care iubesc VOLUNTARIATUL.

Activitățile propuse pentru săptămâna voluntariatului vor fi diferite în cele două zile de desfășurare. În prima zi, Asociația „Un Zâmbetˮ Bacău și Centrul de Educație Alternativă „Fingerprintˮ Bacău vor participa începând cu ora 12:00 la Târgul Voluntarilor Băcăuani organizat de FSC Bacău în Parcul „Catedraleiˮ unde se vor aduna toate ONG-urile băcăuane. În cadrul târgului asociația noastră își va prezenta oferta de voluntariat.

Programul nostru din data de 15 mai, va continua cu un FlashMob, care se va repeta la intervale de 1 ora, dar și cu FreeHugs, unde cei prezenți vor avea parte de o „îmbrățișare gratuităˮ și un zâmbet, dar și alte surprize.

În ultima zi, vom lua parte la „Festivalul Luminiiˮ, organizat de Cercetașii României, voluntarii noștri vor prezenta momentul artistic Un copil e o bucurie!, prin care se dorește să se aducă în atenția publicului prezent că orice copil are dreptul să se nască, Workshop-uri de Dezvoltare Personală și FlashMob.

Prin implementarea tuturor acestor acțiuni asociația noastră dorește să promoveze ideea susținută de Săptâmâna Națională a Voluntariatului, că acțiunile de voluntariat trebuiesc recunoscute și apreciate de comunitate.
Cei interesați să participe la programul nostru desfășurat în cele trei zile sunt așteptați sa ni se alăture. Mai multe informații se găsesc pe pagina de Facebook a evenimentului “Think POSITIVE, just SMILE!” https://www.facebook.com/events/1435296353438641/