Conferința motivațională pentru tineri “Let’s participate!”

Comunicat de presă

Asociația “Un Zâmbet” Bacău alături de Asociația pentru Dezvoltare Activă și Universitatea George Bacovia, au plăcerea de a vă invita în zilele de 22 și 23 ianuarie 2016 să participați la Conferința motivațională pentru tineri Let’s participate!”, activitate desfășurată în cadrul proiectului Acting European 3.

Proiectul Acting European 3 este un proiect interjudețean, finanțat prin programul Erasmus+, și implementat de Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA din Bacău, în parteneriat cu Asociația Un Zâmbet Bacău și Universitatea George Bacovia, ce urmărește promovarea cetățeniei europene și a principiilor asociate pentru dezvoltarea unei societăți active și responsabile, facilitarea schimbului de bune practici la nivel interjudețean între lucrătorii de tineret și factorii de decizie pentru influențarea, completarea și elaborarea politicilor publice locale de tineret, dar mai ales vrea contribuie la dezvoltarea dimensiunii democratice tinerilor din județele Bacău și Neamț.
În cadrul proiectului, vor loc evenimente de promovare a voluntariatului și cetățeniei europene, activități de consultare a tinerilor în orașele Bacău, Onești, Comănești, Roman și Piatra Neamț – în perioada ianuarie – mai 2016, dar și două seminarii interjudețene ce urmăresc facilitarea întâlnirilor dintre tineri, lucrători de tineret și responsabilii pentru politici de tineret pentru dezvoltarea unui sistem activ de promovare și susținere a voluntariatului la nivel interjudețean.
Proiectul va începe cu seria de conferințe motivaționale pentru tineri ”Let’s participate!”, prima activitate având loc în Bacău, la Universitatea George Bacovia, în perioada 22-23 ianuarie 2015. Astfel, pe parcursul celor două zile, speakeri motivaționali, experți din spațiul civic, tineri cu inițiativă, dar și factori de decizie vor avea sarcina ca prin discursul lor să contribuie la dezvoltarea dimensiunii democratice a tinerilor participanți, să promoveze voluntariatul, cetățenia europeană, dar mai ales participarea activă a acestora în viața și problemele comunității locale.
Programul conferinței este următorul:
Ziua I – 22/01/2016
Ziua II – 23/01/2016
Prezentarea proiectului
Atelier de creativitate – Promovarea voluntariatului
Coffee break
Coffee break
Concluzii Ziua I
Încheierea activității
Proiectul ”Acting European 3” este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 3 – Dialog Structurat și este implementat de către Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA din Bacău în perioada septembrie 2015 – august 2016.
Pentru detalii suplimentare nu ezitați să ne contactați.

Vă așteptăm!
Persoană de contact: