Creative Entrepreneurship

Asociaţia Un Zâmbet Bacău, în calitate de aplicant și coordonator, în parteneriat cu asociaţiile Dnipropetrovsk regional youth NGO „MIKS” din UCRAINA, Asociaţia Obştească „Centru de Dezbateri Criuleni” din REPUBLICA MOLDOVA, International Youth Association „Quant” din GEORGIA, OpportunEuropa Cooperativa Sociale „Onlus” din Italia şi Freedom Gate din Grecia, au implementat în perioada 04 mai 2016 – 03 mai 2017, proiectul  “Creative Entrepreneurship”, finanţat de către Uniunea Europeană, prin Programul Erasmus +.

Activitatea principala a proiectului a fost o mobilitate ce s-a desfasurat in localitatea Slanic Moldova, jud. Bacau la pensiunea Poiana Verde, in perioada 03-14.11.2016 la care au participat 38 de lucratori de tineret, membri ai organizatiilor partenere. Aceştia au fost implicaţi în activităţi bazate pe metode de educaţie non-formală şi ateliere de reciclare creativă împreună cu elemente de antreprenoriat.

Obiectivele principale ale proiectului au fost îmbunătăţirea competenţelor cheie şi a aptitudinilor antreprenoriale ale lucrătorilor de tineret, creşterea calităţii serviciilor susţinute de către membrii organizaţiilor partenere, realizarea unui ghid practic (Youth Entrepreneur Guide) folosit ca instrument de către lucrătorii de tineret/traineri/facilitatori în lucrul cu tinerii pentru a-i stimula în dezvoltarea propriilor afaceri, descoperirea metodelor de stimulare a creativităţii, iniţiativei şi a competenţelor transversale printre participanţi, networking între partenerii proiectului dar şi împărtăşirea bunelor practici cu privire la antreprenoriat şi reciclare.

Prin activitati si metode specifice (inclusiv activitati de reciclare), workshopuri creative (in cadrul carora participantii au folosit materiale reciclate), dar si in cadrul sesiunilor de dezbateri/sharing, 1ha workshop, desfasurate in cadrul mobilitatii, participantii au inteles ca fiecare alegere pe care o facem isi pune amprenta (environmental carbon footprint) asupra planetei pe care o populam.

Conform studiilor consumam peste 157 % (http://footprint.wwf.org.uk/) din resursele alocate fiecarei persoane pe intreaga planeta. Felul cum ne gestionam resursele influenteaza viata altor persoane, motiv pentru care acestia au constientizat importanta schimbarii stilului de viata si nevoia reciclarii ca resursa de materie prima pentru a dezvolta o initiativa de antreprenoriat social.

Ghidul Tânarului Antreprenor este unul dintre rezultatele acestui proiect, instrument folosit de către lucrătorii de tineret/traineri/facilitatori în lucrul cu tinerii, pentru a-i stimula în dezvoltarea propriilor afaceri. Acesta poate fi descarcat de aici:

Asociaţia Un Zâmbet Bacău este o organizaţie ce sprijină tinerii în procesul de dezvoltare personală prin organizarea de proiecte şi activităţi ce au la bază metode de educaţie nonformală.

În vederea unei bune desfăşurări a proiectului, rugăm susţinerea iniţiativei Asociaţiei Un Zâmbet Bacău in vederea implementării şi promovării evenimentelor publice organizate de participanţii la proiect.

Pentru mai multe detalii despre proiect puteti accesa site-ul: http://youthentrepreneur.asociatiaunzambet.ro

Alina Gheorghiţă – Manager Proiect
Tel: 0745.315.951
E-mail: asociatiaunzambet@yahoo.com
Facebook: Asociatia Un Zambet Bacau

Acest proiect este finanţat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Această comunicare reflectă doar opinia autorului, iar Comisia nu poate fi facută responsabilă pentru utilizarea informaţiei pe care o conţine.