Despre noi

Asociația Un Zambet Bacau, inființata in anul 2009 este furnizor formare profesionala și organizație nonprofit care are ca scop: dezvoltarea economica, culturala și sociala a mediului rural; organizarea acțiunilor de susținere, promovare, mediatizare și participare necesare dezvoltarii durabile prin sprijinirea educației și pregatirii profesionale continue; asistența și consiliere persoane fizice și juridice; sprijinirea autoritaților locale in vederea organizarii diferitelor evenimente importante pentru comunitatea locala; educație tineret.

Asociația este membra a Rețelei Multiplicatorilor de Informație Europeana INFO REGIO si a RETELEI DE EDUCATIE NONFORMALA, cu experiența in inițierea și dezvoltarea proiectelor cu finanțare nerambursabila in parteneriat cu instituții publice, private și ONG atat din Romania cat și din Italia, Spania, Turcia, Olanda, Bosnia&Herzegovina, Republica Ceha, Danemarca, Grecia, Ucraina, Estonia, Bulgaria și Republica Moldova.
Implementarea proiectelor finantate de Administratia Fondului Cultural National:
Eu sunt mic, Tu fa-ma mare
Caravana culturala

Implementarea proiectelor finantate de Tineret in Actiune:
Act upon corruption! – Actiunea 3.1
Health and Smiles – Actiunea 1.1
VoluntariACT – Actiunea 3.1
From Hobby to Business Actiunea 1.2
Lights.Shadows.Action – Actionea 1.1

Participari in cadrul proiectelor finantate de Tineret in Actiune :
Fooprint experience – Mutters, Austria
Labirintheme – Sozopol, Bulgaria
Secret Enemy – Turcia, Sakarya
CATCH – Olanda, De Glind
Mobilizing Youth Through Sports And Technology – Austria, Viena

Implementarea proiectului finanțat de Grupul Rompetrol – Programul “Impreuna pentru Fiecare”:
Fii activ, Implica-te!

Parteneri in cadrul proiectelor :
Let’s do it Romania – ediția 2010
Calificarea, temelia casei tale – Program Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, DMI 2.3, ”Acces și participare la formare profesionala continua”
Parteneriat European pentru promovarea initiațivelor tinerilor -Fundatia Est Europeana

Participare in cadrul Laboratorului de Educatie Nonformala editia 2012 la Gura Portitei

Participare in cadrul Vizitei de Studiu ,,How to make adult education more attractive” Italia octombrie 2012finantata prin Programul de Invatare pe tot Parcursul Vietii

Participare in cadrul cursurilor organizate de ANPCDEFP ,,Metode si instrumente de educatie nonformala”, ,,Participare activa”, ,,Scrierea proiectelor in context TiA” , ,,Includerea tinerilor cu oportunitati reduse”, Mentor 2B, Scrierea proiectelor in contex TIA pentru Actiunea 2 SEV.

- Seminarului – Intarirea capacitații companiilor romanești de dezvoltare a parteneriatelor sociale – Responsabilitate Sociala Corporativa (RSC) iunie 2012

Activitati conexe:
- Realizarea cu sprijinul comunitatii a spatiului de joaca pentru copii din localitatea Dumbrava, comuna Itesti, judet Bacau, care a fost finantat din sponsorizari atrase de catre asociatie.
- Organizarea concursului ,,Micul Pictor’’ in parteneriat cu Scoala generala din comuna Itesti, Bacau. Activitate finantata din bugetul asociatiei si din sponsorizari.
- Organizarea concursului ,, Monstrii nepasarii noastre’’ in parteneriat cu Scoala generala din comuna Itesti, Bacau in cadrul caruia tinerii au fost stimulati sa creeze cu ajutorul deseurilor, diferite creaturi. Acest concurs a avut ca scop atat tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste protectia mediului cat si dezvoltarea artistica si a imaginatiei tinerilor.

OFERIM

Cursuri de formare profesionala:

•    Manager Proiect
  •    Management financiar
  •    Competente comune
  •    Lucrator de tineret
  •    Dezvoltare personala
  •    Asistent relatii publice si comunicare

Petrecere a timpului liber:

•    Fabrica de povesti
  •    Atelier de arta&creatie
  •    Atelier arta fotografica