Masa rotunda – promovarea voluntariatului

Asociaţia „Un Zâmbet Bacău” şi Centrul de Educație Alternativă „Fingerprint” Bacău au desfășurat în data de  27 martie 2015, o masa rotunda, dar si un eveniment de promovare a voluntariatului desfăşurat  în cadrul proiectului „Step by Step”, finanţat de Comisia Europeană, prin programul „Tineret în Acţiune” ce s-a desfășurat la sala de conferințe din cadrul Hostelului “Holland” din Bacău.

Ca invitat al evenimentului a fost João Alves, un voluntar din Portugalia, care a realizat pe o perioadă de cateva luni un stagiu de voluntariat in Romania, județul Bacau. Evenimentul a avut ca principal obiectiv promovarea voluntariatului in rândul tinerilor pentru a-i stimula să se implice activ în comunitățile de proveniență. Acesta a realizat o paralelă între modul cum este perceput voluntariatul în țara sa, în Romania și experienta sa în calitate de voluntar dobândită în ultimii ani în diferite contexte.

Scopul acestei întâlniri a fost creșterea nivelului de conștientizare a importanței implicării în  activități de voluntariat cât și beneficiile de care se poate bucura comunitatea băcăuană.

sursa: Step by Step