Apel umanitar Vladut Ursache

In urma cu 7 ani am aflat de situatia tragica a unui copil de 13 ani  care sufera de hidrocefalie. Ne-am interesat despre cazul lui Vladut Ursache la sediul Primariei Darmanesti din judetul BACAU, la compartimentul de Asistenta Sociala care ne-au furnizat documentele care demonstreaza starea de sanatate a copilului.

COMUNICAT DE PRESĂ / PRESS RELEASE „CREATIVE ENTREPRENEURSHIP”

MOBILITATE DE LUCRĂTORI DE TINERET

PROIECT „CREATIVE ENTREPRENEURSHIP”

Asociaţia Un Zâmbet Bacău, în parteneriat cu asociaţiile Dnipropetrovsk regional youth NGO „MIKS” din UCRAINA, Asociaţia Obştească „Centru de Dezbateri Criuleni” din REPUBLICA MOLDOVA, International Youth Association „Quant” din GEORGIA, OpportunEuropa Cooperativa Sociale „Onlus” din Italia şi Freedom Gate din Grecia  organizează în perioada 03 – 14 noiembrie 2016 mobilitatea de lucrători de tineret din cadrul proiectului  “Creative Entrepreneurship“, finanţat prin programul Erasmus +.

HAI CU NOI ÎN TABĂRA PE …. ROŢI

HAI CU NOI IN TABARA

Va invitam in tabara de tineret crestin-ortodoxa organizata de Parohia Ortodoxă Lazaret In colaborare cu Asociatia Un Zambet Bacau

Tinere de vrei cumva
Sa cunosti putin lumea
Si sa afli despre tine
Cunoscand pe Sfinti mai bine,
Urca-n barca calatoare
Pe pamant, dar si pe mare.

Cand ? 24-28 IULIE 2016

Ce ne propunem? Vizitam manastiri din regiunea Dobrogei, drumetie prin Defileul “ Cheile Macinului”, pestera Liliecilor, pestera Sf. Ioan Casian, pestera Sf. Apostol Andrei, plimbare pe Sulina, Gura Portitei, vizitam Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunarii din Tulcea si multe alte surprize.

Cazare: 2 zile la Manastirea Cocos si 2 zile Seminarul Teologic din Constanta.

Cost: 290 lei/persoană avand transportul cu autocarul, micul dejun, cina si cazarea incluse.

Prețul NU include plimbarea pe Delta Dunarii si catre Gura Portitei.

Dragă tinere, dacă ești interesat să participi, așteptăm înscrierea ta.
Maxim 45 locuri (capacitatea autocarului).

Alina Gheorghita – 0745315951

Preot insotitor Marius Iacobeanu

Jurnal de SEV-ist

Gabriel Carnariu este primul voluntar  trimis de organizatia noastra intr-un context de voluntariat international, prin Serviciul European de Voluntariat, in Irlanda.

Astfel ca Asociatia “Un Zambet” Bacau este partener in cadrul proiectului “Hand of Friendship 9″, in calitate de organizatie de trimitere, implementat de catre Donegal Youth Service, fiind finantat de Comisia Europeana prin Programul Erasmus +, Serviciul European de Voluntariat (SEV).

Incepand cu luna februarie (a.c.) Gabriel desfasoara un stagiu de voluntariat de 11 luni, in cadrul Donegal Youth Service, departamentul DYS Youth Outreach Project, avand ocupatia de asistent proiecte lucratori de tineret.   In acest proiect, Gabriel este alaturi de alti 3 tineri voluntari din Italia si Georgia, care desfasoara aceeasi perioada a stagiului de voluntariat, fiecare dintre acestia avand diferite sarcini in cadrul proiectului.

Pentru a fi la curent cu activitatea de voluntariat va invitam sa descoperiti “Jurnalul de SEV-ist” al acestuia, care va fi in permanenta actualizat pe aceasta pagina de pe site-ul nostru, dedicata in intregime contextului de invatare in care se afla Gabriel.

De asemenea, va invitam sa descoperiti blogul personal al tanarului voluntar, blogdevoluntar,  unde veti avea ocazia sa descoperiti experientele pe care le poate avea un tanar SEV-ist.

1. Pe locuri, fii gata … START!

Drag cititor,

Salutare!

Dacă ai avut „curajul” să deschizi acest link, înseamnă că am responsabilitatea ca, începând cu aceste litere, să scriu exact ceea ce te interesează. Sper să nu te dezamăgesc. Dar te previn! Mă pierd ușor în detalii, însă asta reprezintă sarea și piperul textelor pe care, de regulă, le scriu în diferite contexte.

Sunt voluntar EVS! :) Iei, pe mine mă încântă, pe tine te nelămurește ce mă încântă pe mine. Fii fără griji, te lămuresc imediat!

Acum un an și jumătate, voluntar fiind la Asociația Un Zâmbet Bacău,  am fost surprins de un proiect inedit implementat de către echipa de acolo, pe numele lui „Step by Step”.

Continuarea aici

2. Welcome to Ireland

Calatoria continua in minunata experienta de voluntariat. Va invit sa descoperiti intamplari din timpul primului meu zbor cu avionul si despre cum arata Dublinul in miez de noapte, toate vazute din perspectiva unui voluntar european.

Continuarea aici

3. Letterkenny – metropola dezvoltarii mele personale

Dupa o scurta calatorie prin siroposul Dublin (ma si gandeam cum e sa te lupti cu propriile vointe intr-o noapte de sambata petrecuta aici, daca diminetile sunt intr-atat de tentante) am urcat in autocarul care avea sa ma plimbe vreo 4 ore pana in metropola dezoltarii mele personale, Letterkenny, un orasel locuit de aproximativ 20.000 suflete, locul din care scriu si acum aceste cuvinte, si unde reprezinta nucleul principal al stagiului meu de voluntariat.

Continuarea aici

4. Universul DYS (Donegal Youth Service)

Dupa ce m-am stabilit rapid in casa, Martin m-a condus la sediul Donegal Youth Service, organizatia de coordonare a proiectului meu de voluntariat si cea in care imi desfasor activitatea de voluntariat. Am intrat in cladire, si dupa ce am urcat eroic doua etaje, am patruns in universul DYS. De la intrare te intampina un hol generos de unde poti selecta incotro vrei sa te indrepti. Martin m-a condus catre

Continuarea aici