From Hobby To Business

Ianuarie 2013 – Noiembrie 2013

Grupul tinta:

60 de tineri din mediul rural

Zona in care a fost implementat:

Mediul rural al Judetului Bacau

Obiective:

Dezvoltarea potentialului creativ si spiritul antreprenorial al tinerilor cu posibilitati reduse din mediul rural al judetului Bacau.

Activitati principale:

1. Realizarea campaniei de informare si constientizare in liceele din mediul rural pentru a informa tinerii cu privire la oportunitatile oferite in cadrul proiectului.
  2. Desfasurarea programului pentru dezvoltare personala ,,Tolba tanarului Antreprenor’’ , care are ca obiective: dezvoltarea competentelor transversale care vor fi utile celor implicati in proiect, indiferent de pozitia in care se vor afla pe piata fortei de munca (angajat, antreprenor etc), dezvoltarea creativitatii si a spiritului antreprenorial in randul  tinerilor din mediul rural prin participarea acestora la workshop-uri.
  3. Organizarea unui workshop de educatie antreprenoriala in cadrul programului initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii ,,Scoala altfel”.
  4. Organizarea atelierelor de arta&creatie in cadrul carora beneficiarii programului ,,Tolba tanarului Antreprenor’’  vor prezenta si altor tineri din comunitatile de provenienta ceea ce au invatat.
  5. Organizarea unui Targ de obiecte handmade cu rolul de a sustine tinerii mesteri, de a le oferi incredere in fortele proprii si  de a aduce in prim plan rezultatele muncii lor.

Finantator:

• Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale
  • Programul Tineret in Actiune

Pagina proiectului: