Jurnal de SEV-ist

Gabriel Carnariu este primul voluntar  trimis de organizatia noastra intr-un context de voluntariat international, prin Serviciul European de Voluntariat, in Irlanda.

Astfel ca Asociatia “Un Zambet” Bacau este partener in cadrul proiectului “Hand of Friendship 9″, in calitate de organizatie de trimitere, implementat de catre Donegal Youth Service, fiind finantat de Comisia Europeana prin Programul Erasmus +, Serviciul European de Voluntariat (SEV).

Incepand cu luna februarie (a.c.) Gabriel desfasoara un stagiu de voluntariat de 11 luni, in cadrul Donegal Youth Service, departamentul DYS Youth Outreach Project, avand ocupatia de asistent proiecte lucratori de tineret.   In acest proiect, Gabriel este alaturi de alti 3 tineri voluntari din Italia si Georgia, care desfasoara aceeasi perioada a stagiului de voluntariat, fiecare dintre acestia avand diferite sarcini in cadrul proiectului.

Pentru a fi la curent cu activitatea de voluntariat va invitam sa descoperiti “Jurnalul de SEV-ist” al acestuia, care va fi in permanenta actualizat pe aceasta pagina de pe site-ul nostru, dedicata in intregime contextului de invatare in care se afla Gabriel.

De asemenea, va invitam sa descoperiti blogul personal al tanarului voluntar, blogdevoluntar,  unde veti avea ocazia sa descoperiti experientele pe care le poate avea un tanar SEV-ist.

1. Pe locuri, fii gata … START!

Drag cititor,

Salutare!

Dacă ai avut „curajul” să deschizi acest link, înseamnă că am responsabilitatea ca, începând cu aceste litere, să scriu exact ceea ce te interesează. Sper să nu te dezamăgesc. Dar te previn! Mă pierd ușor în detalii, însă asta reprezintă sarea și piperul textelor pe care, de regulă, le scriu în diferite contexte.

Sunt voluntar EVS! :) Iei, pe mine mă încântă, pe tine te nelămurește ce mă încântă pe mine. Fii fără griji, te lămuresc imediat!

Acum un an și jumătate, voluntar fiind la Asociația Un Zâmbet Bacău,  am fost surprins de un proiect inedit implementat de către echipa de acolo, pe numele lui „Step by Step”.

Continuarea aici

2. Welcome to Ireland

Calatoria continua in minunata experienta de voluntariat. Va invit sa descoperiti intamplari din timpul primului meu zbor cu avionul si despre cum arata Dublinul in miez de noapte, toate vazute din perspectiva unui voluntar european.

Continuarea aici

3. Letterkenny – metropola dezvoltarii mele personale

Dupa o scurta calatorie prin siroposul Dublin (ma si gandeam cum e sa te lupti cu propriile vointe intr-o noapte de sambata petrecuta aici, daca diminetile sunt intr-atat de tentante) am urcat in autocarul care avea sa ma plimbe vreo 4 ore pana in metropola dezoltarii mele personale, Letterkenny, un orasel locuit de aproximativ 20.000 suflete, locul din care scriu si acum aceste cuvinte, si unde reprezinta nucleul principal al stagiului meu de voluntariat.

Continuarea aici

4. Universul DYS (Donegal Youth Service)

Dupa ce m-am stabilit rapid in casa, Martin m-a condus la sediul Donegal Youth Service, organizatia de coordonare a proiectului meu de voluntariat si cea in care imi desfasor activitatea de voluntariat. Am intrat in cladire, si dupa ce am urcat eroic doua etaje, am patruns in universul DYS. De la intrare te intampina un hol generos de unde poti selecta incotro vrei sa te indrepti. Martin m-a condus catre

Continuarea aici