Lansarea proiectului “Caravana Culturala” – proiect finantat de Administratia Fondului Cultural National

Dacă la orașe există o relaţie pozitivă între cadrul educaţional şi participarea la teatru, situație explicată de încurajarea de către şcoli şi licee şi de participarea la spectacole în cadru şcolar organizat, în mediul rural acest aspect este slab reprezentat. Aceasta se datorează faptului că cei mici nu au acces la o infrastructură adecvată sau la ofertă culturală, dar au şi puţine resurse pentru a participa la astfel de manifestări artistice.

În perioada septembrie – noiembrie 2012, în cadrul proiectului “Caravana Culturală”, finanţat de către Administrația Fondului Cultural Național, Asociația Un Zâmbet Bacău va organiza 8 spectacole de teatru de păpuși prin care se vine atât în întâmpinarea nevoilor culturale ale comunităților rurale, dar de asemenea sprijină 3 tineri actori aflați la început de carieră.

Accesul gratuit și caracterul mobil al reprezentațiilor va facilita acoperirea unei zone mai extinsă a mediului rural băcăuan, adresându-se comunităților unde accesul la această formă de manifestare artistică este limitată de factori economici, precum și geografici.