Organizare voluntari

În cadrul echipei de voluntari a Asociatiei Un Zambet Bacau, s-au format 5 departamente pentru o mai buna organizare si responsabilizare a voluntarilor.

Acestea sunt coodonate de catre coordonatorul de voluntari, Gabriel Carnariu

Resurse Umane

Responsabil: Teodora Marchidan

In cadrul acestui departament, Teo, impreuna cu o echipa de 4 voluntari, monitorizeaza activitatea voluntarilor, intocmind saptamanal rapoarte de voluntariat pentru fiecare voluntar din cadrul organizatiei, stocand astfel informatii legate de activitatile in care a fost implicat , numarul de ore de voluntariat efectuat, care sunt competentele noi dobandite, s.a.

De asemenea, acest departament se ocupa de recrutarea noilor voluntari inscrisi. Tot de aici se intocmesc adeverintele / certificatele de voluntariat.

Acest departament detine si baza de date a tuturor voluntarilor, activi si inactivi, si, de asemenea, de aici se comunica voluntarilor noile informatii cu privire la activitati, sedinte, s.a.

Comunicare si promovare

Responsabil: Bogdan Cojan

In cadrul acestui departament, Bogdan, alaturi de alti voluntari, se ocupa de realizarea afiselor, promovarea acestora, atat online cat si pe teren. De altfel, aici se pregatesc campaniile de promovare a activitatilor de voluntariat, departamentul ocupandu-se de realizare clipuri video, imagini relevante activitatilor, comunicate de presa, redactare articole, s.a.

Initiativa si fundraising

Responsabil: Nicoleta Florea

In cadrul acestui departament, Nico, impreuna cu alti voluntari cu initiativa, cerceteaza noi oportunitati de implicare a voluntarilor in diferite activitati de voluntariat. De asemenea, alaturi de coordonatorul de voluntari, departamentul este responsabil sa initieze noi activitati pentru tinerii voluntari care au ca scop atat dezvoltarea organizationala, cat si cea personala si profesionala a voluntarilor.

Departamentul este responsabil si de organizarea activitatilor de fundraising, astfel ca alaturi de departamentul Activitati Generale voluntarii sunt mobilizati in desfasurarea atelierelor de handmade, momente cultural-artistice, s.a.

Activitati Generale

Responsabil: Eduard Filip

In cadrul acestui departament, Edi coordoneaza implicarea tuturor voluntarilor azb-isti in diferite activitati, fiind impartit in 4 cercuri

1. Animatie socio-educativa – voluntarii deprind abilitati de animatori socio-educativi, avand oportunitatea sa experimenteze diferite metode atat cu voluntarii cat si cu grupurile tinta din diferitele activitati (ex. fundrainsing)

2. Artistic – voluntarii cu talente artistice (teatru, dans, muzica, desen, s.a.) impartasesc cu ceilalti membrii din veleitatile lor si impreuna pregatesc diferite momente cultural-artistice pe care le desfasoara in diferite contexte (festivaluri, fundrainsing, s.a.)

3. Art & Craft – voluntarii organizeaza periodic diferite ateliere pentru confectionare obiecte handmade, ulterior acestea fiind expuse in cadrul targurilor de profil, dar si a activitatilor de fundrainsing. De asemenea, voluntarii se implica si in facilitarea atelierelor handmade pentru copii si tineri desfasurate atat in cadrul Centrului de Educatie Alternativa – FINGERPRINT, cat si in cadrul activitatilor de fundraising.

4. Facilitare – voluntarii care au participat la diferite cursuri de dezvoltare personala si profesionala, dar si cei care au anumite informatii utile celor din jurul lor, au ocazia sa impartaseasca din propriile cunostinte tinerilor voluntari, dar si altor persoane interesate.

Entertainment

Responsabil: Emilian Cristea

In cadrul acestui departament, Emi alaturi de un grup de voluntari ingerasi se ocupa de organizarea unor activitati de teambuilding pentru voluntarii asociatiei, unde au ocazia sa se destinda, sa isi petreaca timpul intr-un mod placut, unul alaturi de celalalt. De asemenea, departamentul are evidenta tuturor zilelor de nastere / nume, iar lunar se organizeaza un mic moment pentru cei aniversati in luna respectiva.