Voluntariat European

In perioada iulie, 2014 – martie, 2015 Asociatia “Un Zambet” a gazduit 3 voluntari europeni prin intermediul proiectului “Step by Step”, proiect implementat de catre organizatia noastra prin Programul Tineret in Actiune, Actiunea 2 – Serviciul European de Voluntariat.

Cei 3 voluntari au fost din Portugalia (Dinarte Gonçalo Barros Sousa și João Simões e Sacramento e Alves) si Moldova (Sabina Roibu) care au efectuat un stagiu de 6 luni in Bacău.

Prin acest proiect s-a promovat cetățenia activă și responsabilă, diversitatea culturală, includerea persoanelor cu oportunități reduse, promovarea explicită a educației non-formale și a conceptului de voluntariat, activități desfășurate în mediul rural, având ca obiectiv implicarea tinerilor din mediul rural, dezvoltarea abilităților necesare pentru angajare/ antreprenoriat.

Pentru mai multe informatii despre proiect, va invitam pe site-ul acestuia.

Asociatia “Un Zambet” Bacau este printre singurele ONG-uri din Bacau, ce are acreditarea sa primeasca, sa trimita sau sa gestioneze voluntari prin cadrul Serviciului European de Voluntariat.

Pentru mai multe informatii in acest sens, va invitam sa ne contactati.