Voluntariat

Sursa foto: Arhiva Asociatiei “Un Zambet” Bacau, Spectacol “STOP! Vine Craciunul!, Decembrie, 2014

Când am început?

Programul de voluntariat a fost inițiat în luna martie a anului 2014, pentru a răspunde nevoii organizației de personal în special în vederea susținerii activităților diverse pentru copii și tineri în cadrul Centrului de Educație Alternativă – FINGERPRINT

De atunci programul s-a dezvoltat spectaculos ajungându-se ca la ora actuală Asociația Un Zâmbet Bacău să se bucure de peste 40 de tineri dornici să se implice activ în comunitatea în care trăiesc.

De la înființarea asociației, respectiv anul 2009 și până în prezent, în cadrul acesteia au activat ca voluntari aproximativ 100 de tineri.

Ce înseamnă voluntariatul?

După definiția nr. 78/2014 privind reglementarea activitatii de voluntariat in Romania, voluntariatul reprezintă participarea voluntarului persoană fizică la activităţi de interes public desfăşurate în folosul altor persoane sau al societăţii, organizate de către persoane juridice de drept public sau de drept privat, fără remuneraţie, individual sau în grup;

Totodata, “voluntarul este orice persoană fizică, fără deosebire de rasă, origine etnică, religie, sex, opinie, apartenenţă politică, care a dobândit capacitate de muncă potrivit legislaţiei în domeniul muncii şi desfăşoară activităţi de voluntariat;

Vreau să aflu mai multe despre activitatea voastră!

Album foto din activitatea voluntarilor AZB-iști