Voluntariatul, oportunitate pentru carieră

Interviu cu Gabriel Carnariu – Coordonator de Voluntari în cadrul asociaţiei noastre.

Interviul a fost realizat în cadrul proiectului BeeStrong – ONG-uri puternice pentru Bacău.

Pentru că multe beneficii ale voluntariatului nu sunt cunoscute, continuăm seria de interviuri cu tineri pentru care voluntariatul a fost instrumentul cel mai eficient de dezvoltare personală și profesională. Astăzi vom afla despre experiențele deosebite acumulate în cadrul activităților de voluntariat de la Gabriel Carnariu.

1. Spune-mi ceva despre tine. (Cine ești? Câți ani ai? Ce hobby-uri ai? Dacă ești student(ă), unde? Dacă ți-ai terminat studiile, unde? Dacă ai activități în care te implici, oferă-mi câteva detalii)

Mă numesc Gabriel Carnariu, am 22 ani și locuiesc într-un frumos și liniștit sat, din proximitatea municipiului Bacău, pe nume Dumbrava (Itești). Sunt absolvent al Facultății de Științe economice, specialitatea Marketing din anul 2015 în cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău. Cele mai importante hobby-uri pentru mine sunt muzica populară, sunt solist de muzică populară în timpul liber, călătoriile, ador să vizitez orașele, să descopăr oamenii, să îi înțeleg și petrecerea timpului alături de oameni de calitate, de la care pot să învăț și prin care pot să mă descopăr.

În prezent sunt coordonator de voluntari în cadrul Asociației „Un Zâmbet” Bacău și spun cu toata inima că această oportunitate mi-a oferit șansa să lucrez cu o echipă minunată de oameni serioși și doritori să se dezvolte personal, social și profesional. Pe lângă alte activități, precizez că îmi place să lucrez cu copiii, astfel că până în prezent am coordonat un cor de copii din satul Dumbrava pe care i-am pregătit timp de peste 1 an și jumătate să cânte în strana Parohiei Ortodoxe „Sf. Dumitru”, din localitate, dar cu care am fost prezent și în alte contexte, cum ar fi spectacole de colinde, de 8 Martie, ș.a.

2.Cum ai ajuns să faci voluntariat?

Prima oara am intrat în contact cu voluntariatul în liceu, datorită unui grup minunat, coordonat de doamna profesoară Anca Stamatachi, în Colegiul N.V.Karpen din Bacău. Aici, alături de tinerii colegi, am descoperit frumusețea voluntariatului, a implicării în activități care să te ajute să te depășești de la o zi la alta și să descoperi oameni și lucruri la care nu te-ai fi gândit. Ulterior, tot în cadrul liceului, m-am implicat în cadrul Consiliului Școlar al Elevilor, timp de 3 ani, având funcția de vice-președinte, fiind prezent într-o gamă variată de activități specifice, și în cadrul postului de radio al liceului „Radio Adolescența”, unde am fost realizator de emisiuni.

După finalizarea studiilor liceale am continuat să fac voluntariat în cadrul Ligii Studențești a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău pe o perioadă destul de scurtă. Apoi, mi s-a oferit oportunitatea să fiu realizator de emisiuni radio în cadrul Radio UNSR al universității. După tot acest traseu, am ajuns „la porțile” Asociației „Un Zâmbet” Bacău unde, după o perioadă în care am descoperit organizația în calitate de voluntar, am avut oportunitatea să creez un grup de voluntari, având șansa să încep pentru prima oară activitatea de coordonator de voluntari.

Continuarea interviului, aici